tiistai 10. tammikuuta 2012

6. Aarre sateenkaaren päässä


Sateenkaaren päässä sanotaan olevan aarre. Moni on sitä etsinyt ja toivonut löytävänsä, vai lieneekö kukaan koskaan löytänyt ja jos ei ole, miksi ei.

Nykyisin tuota sateenkaaren pään etsimistä voisi kuvata vaikka lottoamisena. Lototaan, kun tiedetään, että "kaaren päässä" on paljon rahaa. Jopa niin paljon, ettemme osaa sitä rahamäärää edes kuvitella oikein. Aikuinen taantuu lapseksi jälleen, kun häneltä kysyy, mitä hän tekisi ensimmäisenä, jos todella saisi tuon miljoonaläjän. "Ostaisin hienon auton ja uuden asunnon." Entäs lopuilla miljoonilla? Siinäpä onkin sitten jo pohtimista.


Minusta tuo lottoaminen ja tuon rahan haluaminen on jotenkin outoa ja ainakin minulle vierasta. Mielestäni se jopa vahingoittaa sielua. Tuon rahan halajaminen kertoo haluajastaan, että hänen elämässään kaikki ei ole hyvin. Hän ei ole tyytyväinen elämäänsä. "Yritän saada tuon rahaläjän ja huoleni ovat kaikki pois pyyhkäistyt," hän ehkä ajattelee.


Onko aarre tuon sateenkaaren - lottovoiton päässä? Siellä ei ole tuollaista aarretta, mutta siellä voi olla toisenlainen aarre, kun sitä osaat oikein etsiä. Aarre voi olla jopa jo pelkästään tuo matka "sateenkaaren päähän" - ei tosin lottoamalla.


Aarre löytyy usein ihmisestä itsestään tai hänen lähipiiristään, ystävistään, rakkaimmistaan, lapsistaan, puolisostaan, vanhemmistaan. Aarre ei löydy rahasta, vallasta eikä menestyksestä. Joskus aarteen luo pääseminen vaatii hurjasti työtä, ponnisteluja, joskus jopa kärsimystä, mutta kun se löytyy, se onkin sitten todellinen aarre.


»Tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.» (2.Kor.4:7)


HAP
internetääliö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti